White Mountain – Baxter State Park – Acadia National Park

White Mountain – Baxter State Park – Acadia National Park

Mount Mansfield

På vejen til White Mountain gjorde vi et stop ved  Mount Mansfield – det højeste bjerg i Vermont – og et større skisportssted. Turen op gik med gondol, da planen var at vandre et loop på toppen.

Det viste sig at være lige dele vandring og klatring, så 3/4 af gruppen tog turen 1/4 drak en kop kaffe og nød udsigten.

Derefter gik turen i samlet flok nedover af en pist. En pæn stejl tur, hvor Lones nyindkøbte vandrestave kom i brug.

På vej til toppen af Mount Mansfield i Vermont
Udsigten fra toppen af Mount Mansfield

White Mountain – Lonesome Lake, Kajak og Flume Gorge

Den første dag i White Mountain startede med en vandretur op til Lonesome Lake. Turen rundt søen lignede til forveksling en tur rundt en norsk fjeldsø. Turen tog lidt løngere end beregnet, så nedturen gik over stok og sten, da vi havde booket 2 dobbeltkajakker til en eftermiddagstur på Pemigewasset River. I starten en noget udfordrende tur, da vandstanden var rimelig lav og vi flere gange måtte ud af kajakken og trække den over. Lige indtil Lone og Anna udviklede en særlig teknik 😊

En dejlig tur, hvor der også blev tid til ophold og middagslur på en lille strand. Den aften var både ben og arme trætte og sengetid omkring kl. 21.00

Friske efter en dejlig lang nat gik næste dag til Flume Gorge. Endnu en kløft med vandfald, men i modsætning til tidligere kløfter, var denne dannet ved jordskælv, hvilket gjorde den anderledes end de tidligere. Turen gik primært på et brosystem, der var bygget langs kløftens væg.

Udsigten over Lonesome Lake
En flot teknik blev brugt når vandet var for lavt til at sejle direkte igennem.
Flume Gorge
På turen i Flume Gorge kom vi da forbi endnu en overdækket bro…

Baxter State Park

Så var vi igen på landevejen – på vej mod det sidste ”statsbesøg” i New England (Maine). På vejen mod Baxter State Park, som var det første af to udvalgte vandreområder i Maine, gjorde vi et par timers stop i en lille privatdrevet skov, hvor vi tog en 5 km tur, for at strække benene og får et afbræk i køreturen.

Baxter State Park viste er nok det allermest spændende og varierede område vi har besøgt. Naturen er lidt mere vild og varieret end vi tidligere har oplevet.

Mount Katahdin og Knife Edge var målet for dagens tur for 3/4 af gruooen. Turen op bestod udelukkende af ”rock climbing” – med en gennemsnitsstigning på 45 grader over en strækning på 2 km og en samlet strækning på 15 km. En lille hyggetur på 7 timer og 45 minutter !!!!

1/4 af gruppen tog 10 km ind og rundt om en meget smuk skovsø. Med en sammenfaldet bro over en elv, var der kun én vej: Af med støvler og shorts og så over elven. Vel ovre på den anden sid, måtte t-shirten af og bruges som håndklæde.

Turen bød udover den meget smukke udsigt ved søen også på en svævende Bald Eagle (den amerikanske nationalfugl)

I flere kilometer gik det næsten lodret op, så det var mere klatring end vandring.
På vej mod toppen af Mount Katahdin blev udsigten kun bedre og bedre.

Acadia

Da vi var relativt tidligt fremme ved sidste vandredestination (Acadia National Park), tog vi et smut til havnebyen Bar Harbor, en udpræget sommerby. Og da Maine står for 80% af new Englands hummerfangst og alle restauranter serverer hummere, måtte frokosten jo bestå af hummer.

Acadia National Park – den eneste nationalpark i New England, viste sig at være meget besøgt. Så efter at have kørt rundt og ledt efter parkering i over en time, kørte vi retur til Visitor Center, parkerede og sprang på en shuttlebus. To dages ture I Acadia bød ikke på så meget nyt, ud over at naturen jo altid er flot. Meget turistet!

Aftenhygge i Acadia med minigolf

Nu er 25 dage i USA snart forbi og dermed også indlæg for denne gang. De sidste par dage bruges i Booth Bay, hvor vi forhåbentligt kan se hvaler.


One thought on “White Mountain – Baxter State Park – Acadia National Park

 1. Kære alle 4,
  Tak for alle billeder og og tekst de sidste seks
  uger. Vi har glædet os meget ved at høre om jeres
  mange ture og oplevelser. Håber I ser hvaler en af
  de sidste dage. God tur hjem til Danmark.
  KH
  mormor og morfar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *