Boston – I Patrioternes Fodspor

Boston – I Patrioternes Fodspor

Efter at have ventet meget lang tid på vores kufferter, måtte vi vente endnu længere på, at få vores bil. Alle kreditkort blev afvist og til sidst blev head manager tilkaldt og efter en times venten i en afsindig varm parkeringskælder kunne vi rulle ud på Interstate Highway 93.

Vi fandt hurtigt vores Airbnb lejlighed, der ligger ca. 6 km fra centrum i Jamaica plain, hvilket kvarteret bærer tydeligt præg af. Aftensmaden blev spist i nabolaget, på en etiopisk restaurant, hvor alt foregik med fingrene fra et fælles fad. Bestik fandtes ikke, men det var hamrende lækkert!

Etiopisk mad spises med fingrene og tages af fadet med et stykke pandekage.

Dag 1 – Freedom Trail

Kl. 9 var vi ude af døren, hvor dagens første seværdighed var Freeedom Trail. Boston betragtes som USAs vugge, da det var her de første kampe mod den britiske kolonimagt udspillede sig. Turen leder forbi flere historiske sights og bygninger fra kolonitiden

Bunkerhill, som er vartegnet for et af de første slag mod briterne
Turen ledte forbi et af mange havneområder
….. og den ældste kirkegård
for slet ikke at tale om Paul Reveres hus fra 1600 -tallet. Landspatrioten, der en aprilsnat i 1775 om natten red red rundt og advarede både oprørslederne og befolkningen om at britiske tropper var på vej
34 gr. og høj luftfugtighed kræver mange pitstop og store mængder af væske
Massachusetss oprindelige regeringsbygning, hvor Uafhængighedserklæringen i 1776 blev læst op fra balkonen

Godt trætte i benene valgte vi om eftermiddagen at tage en 1,5 times sejltur og se Boston fra søsiden

På turen passerede vi øen Spectecal. I 80 år, indtil 1935 fungerede øen, som Bostons affaldsdepot. I forsøget på at få minimeret bunken af affald, blev der sat ild til “øen”. Der var så meget skrald, at ilden brændte i 10 år

Dag 2 – Guidet tur på Harvard og MIT

Med en studerende som guide fik vi en rundvisning – desværre kunne vi ikke få lov at komme indendøre. Til gengæld fik vi en masse både interessante og sjove informationer om livet på Havard. Bl.a. at biblioteket har så mange bøger, at man vil kunne løbe en marathon uden at passere den samme bog to gange.

MIT’s hovedbygning, hvor de studerense fra tid til anden laver events, hvor vinderne oplyses, så de f.eks ligner spillet Tetris
Som ægte tea-party protestanter, smides kasser med te i havnen
50 mænd smed i 1773 al telasten (ialt 40.000 kg) fra 3 britiske fragtskibe i vandet. De protesterede mod den afgift, som den britiske konge havde lagt på te. Dette betragtes som gnisten, der startede revolutionen.

Dag 3 – Cykeltur

Vores sidste hele dag i Boston brugte vi på cyklen. Vi brugte et par timer på at cykle op og ned langs Charles River, hvilket var en dejlig anderledes, og knap så varm, måde at se byen på.

Nu er vi så på vej ud og spise aftensmad med den anden halvdel af familien Hemmingsen.


2 thoughts on “Boston – I Patrioternes Fodspor

 1. Hej alle 4.
  Tak for jeres beretning om de foregående dage.
  Som altid når I er ude, oplever I en masse spændende.
  Jeg kan forstå at vi ikke behøver bestik på bordet fremover, det går jo godt med den femgrenede!!!!
  Nu bliver det spændende når I skal møde resten af familien. I må selvfølgelig hilse.
  Kh.M.og M.inger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *