Oplevelser Fra San Pedro de Atacama

Oplevelser Fra San Pedro de Atacama

Vi ankom til San Pedro de Atacama i Chile, efter 4 fantastiske dage på Uyuni turen.

Ret hurtigt fandt vi et hostel, der ikke så ud af meget, men det var hyggeligt og til en fair pris.

Vi brugte første dag på at undersøge hvilke muligheder der var i San Pedro de Atacama og fik bestilt nogle ture. Desværre viste det sig at september måned er rigtig blæsende i området og da Atacama er en af de tørreste ørkener på jorden, blev vi hurtigt trætte af alt den sand i luften. Blæsten betød også at 2 af vores ture blev aflyst, så vi nåede kun at have en dag på mountainbike til forskellige områder og en dag i en af verdens største vulkaner.

Ja vores hostel så ikke ud af meget…

 

… Men det var meget hyggeligt!

Mountainbiking på egen hånd

En af de dage hvor vinden ikke så ud til at blive så slem, lejede vi to mountainbikes og kørte mod kløften Cebrada del Diablo og Valle de la Luna (månedalen). Vi havde cirka 50 kilometer at cykle og de første 30 var fine. Vi kørte i et spektakulært ørkenlandskab og igennem smalle passager i Cebrada del Diablo. De sidste 20 kilometer blev til gengæld hårde! Vinden havde taget til og vi kørte i strid modvind.
Men vi nåede frem til Valle de la Luna, som vi ikke fandt specielt imponerende.

Afsted på egen hånd

 

Ørkenen var et interessant sted at cykle

 

Flere steder fik vi dog våde fødder, da der kun var en vej igennem…

 

Cebrada del Diablo havde flere smalle passager

 

Nogle gange bliver det lidt hårdt at cykle 😉 

 

Salar de Tara

En af de ture som ikke blev aflyst var til en af verdens største vulkaner, hvor krateret målte 60 x 35 kilometer. Vulkanen er heldigvis ikke aktiv, men forskere mener at den kan være næsten lige så farlig som Yellowstone, hvis den gik i udbrud.

Vi fik en noget kaotisk start på turen. Den oprindelige plan var, at vi skulle hentes klokken 7-7:30, men da vi stop op, lå der en seddel under døren om at vi først blev hentet mellem 8-8:30. Så vi satte alarmen til klokken 7:15, eller det troede vi at vi gjorde. Vores telefoner var åbenbart stadig i boliviansk tid (én time bagud) og det havde de været et par dage. Så vi stod i virkeligheden op klokken 8:15 og 10 minutter efter blev vi hentet. Indtil det gik op for os, at det var os der havde lavet fejlen, blev vi ret irriteret på guiden, fordi de først udskyder turen en time hvorefter de kom en time for tidligt…

Først på dagen spiste vi morgenmad på en rasteplads i 4.400 meters højde. Det blæste en stiv pelikan, og på grund af den lidt kaotiske start på turen havde vi ALT for lidt tøj på. Heldigvis gik dagen med at vi i bil kørte rundt til forskellige geologiske områder og så forskellige magma formationer, så det meste af tiden kunne vi sidde inde i varmen.

Turen var flot og det var spændende at se de ørkenlandskaber vi kørte forbi. Men vi må igen bare erkende, at vi nu har set det meste i bjergene og vi var derfor ikke så begejstret som vi nok ville have været hvis det var vores første tur i Andesbjergene.

Her spiste vi morgenmad – det var KOLDT og blæste virkelig meget…

 

Turen bød på mange forskellige lava formationer.

 

Et noget anderledes landskab end vi hidtil har oplevet

 

Udsigten fra Salar de Tara var fantastisk

 

Salar de Tara søen var flot, men på i Bolivia så vi altså flottere

 

Efter 5 dage i San Pedro de Atacama, besluttede vi at tage til hovedstaden Santiago. Busturen dertil tager 24 timer, så vi besluttede at bruge lidt ekstra penge og tage et fly 😉

 


One thought on “Oplevelser Fra San Pedro de Atacama

  1. Hej med jer
    Hold da pokker nogle spændende landskaber, meget anderledes og flotte.
    Dejligt at følge med i jeres fantastiske tur.
    KH
    Far og Irene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *